©Fox Searchlight Pictures

«28 Years Later» offisielt på vei – Danny Boyle tar regien!

Manusforfatteren bak "28 Days Later", Alex Garland, er også med på laget.

Lenge har det vært snakk om en oppfølger til skrekkfilmene 28 Days Later (2002) og 28 Weeks Later (2007). Ryktene har vært mange, men nå er det altså klart at Danny Boyle og Alex Garland kommer tilbake med en ny film i den kritikerroste filmserien.

Boyle og Garland, kjent for sitt samarbeid på 28 Days Later, revitaliserte zombiegenren for over 20 år siden. Med sin rå, effektive hjemmevideoestetikk og fengende fortelling om den unge Jim som våkner opp på et sykehus i London, 28 dager etter at et fryktinngytende virus har forandret de fleste engelskmenn til blodtørstige skapninger.

Cillian Murphy, kjent fra Oppenheimer, som portretterte Jim, har uttrykt vilje til å gjenoppta rollen i en tredje «28»-film. Imidlertid har det vært stille om denne skrekkens neste potensielle kapittel – inntil nylig.

Ifølge The Hollywood Reporter vil det ikke bare komme én ny «28»-film, men tre oppfølgere er på tegnebrettet.

Siden 28 Days Later har Garland markert seg som en fremstående regissør med kritikerroste filmer som Ex Machina, Annihilation og Men. Hans manus til Ex Machina ble Oscar-nominert og senere i år kommer hans krigsdrama Civil War. se traileren her. Boyle har ikke regissert en spillefilm siden den musikalske romantiske komedien Yesterday i 2019, men står bak suksesser som 127 Hours, Slumdog Millionaire og Trainspotting. De to produserte sammen 28 Weeks Later.

Detaljene om plottet i Boyle og Garlands kommende 28 Years Later-trilogi er fortsatt ukjente, men Boyle har planer om å regissere den første av de nye filmene, mens Garland skriver manuset til alle tre. Den første filmen sikter mot et budsjett på 75 millioner dollar, noe som indikerer en mer spektakulær produksjon enn de tidligere filmene, som hadde budsjett på henholdsvis 8 millioner dollar og 15 millioner dollar.

Garland og Boyle vil sammen produsere alle tre filmene, og det gjenstår å se om Cillian Murphy eller andre skuespillere fra de første filmene vil returnere.

28 Years Later har ennå ingen premieredato, men alt tyder på at vi kan forvente filmen mye tidligere enn om 28 år…

Kilde: Hollywood Reporter via Moovy.dk