©SF Studios

Marvel-stjernen Jonathan Majors kjent skyldig i overfall på ekskjæreste

Majors ble opprinnelig arrestert tilbake i mars, og straffeutmålingen blir kunngjort i februar. Straffen kan bli på opp til et år i fengsel.

Vi skal ikke mange måneder tilbake i tid, før verden tilsynelatende lå for skuespilleren Jonathan Majors’ føtter.

Etter sin Emmy-nominerte innsats i Lovecraft Country og hedrende prestasjoner i filmer som The Last Black Man in San Francisco, Da 5 Bloods og Devotion, ble Majors posisjonert for å spille Marvels nye superskurk, Kang the Conqueror, i flere kommende storfilmer – herunder den neste Avengers-filmen, som til og med har karakterens navn i tittelen: Avengers: The Kang Dynasty.

Majors fikk også ros for sitt portrett av Kang i henholdsvis MCU-serien Loki og MCU-filmen Ant-Man and the Wasp: Quantumania, og han fikk mye positiv oppmerksomhet i kjølvannet av sin birolleprestasjon i Creed III, mens sportsdramaet Magazine Dreams med Majors i hovedrollen ble spådd store Oscar-sjanser i 2024. Og apropos Oscar-utdelingen, introduserte Majors til og med en kategori under årets Oscar-utdeling.

Men i slutten av mars i år ble Majors arrestert for et voldsomt overfall på sin ekskjæreste i New York. Majors’ karriere ble straks satt på pause, og Magazine Dreams ble utsatt på ubestemt tid. Og nå er dommen falt etter rettssaken, og Majors er nettopp blitt kjent skyldig av seks jurymedlemmer. Bare få minutter senere annonserte Marvel Studios at selskapet har avbrutt samarbeidet med Majors.

Før Majors’ fremtidige karrieremuligheter for alvor kommer under lupen, er det selvfølgelig viktig å nevne henne som ble angrepet av Majors: ekskjæresten Grace Jabbari, som Majors møtte under innspillingene til Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Ifølge Jabbari oppdaget hun under en taxitur den 24. mars med Majors at han fikk SMS-er fra en elskerinne. Da hun forsøkte å gripe telefonen, slo han henne angivelig hardt i hodet og vred hånden hennes om. Hun ble innlagt, og det ble funnet størknet blod bak hennes høyre øre, og en av fingrene hennes var brukket.

Majors har hele tiden nektet for skyld, men under rettssaken ble de seks jurymedlemmene blant annet presentert for videoopptak etter taxituren, hvor Majors forsøkte å dytte Jabbari inn i bilen etter en krangel.

Og rettsdramaet bød på andre urovekkende detaljer – herunder at Majors jevnlig har kommet i sammenstøt med kvinner i forbindelse med filmopptak i både USA og England.

Dessuten ble flere SMS-er mellom de to tidligere kjærestene presentert, og et par av dem kan nærmere studeres hos Deadline – inkludert en spesielt belastende av sorten, hvor Majors fastslår at sykehuset sikkert vil starte en undersøkelse, selv om Jabbari «lyver om» hvordan hun fikk hodeskaden, samt meldinger hvor Majors direkte truer med å begå selvmord hvis hun drar til sykehuset. Han skrev blant annet:

«I går kveld vurderte jeg å ta mitt eget liv i stedet for å komme hjem. Jeg trenger også kjærlighet. Kanskje jeg er et monster og en forferdelig mann, og kanskje jeg bare burde ta mitt eget liv. Min eksistens er forferdelig. Jeg vil gjerne dø.»

Etter at dommen ble kunngjort, uttalte New Yorks statsadvokat: «Vi streber etter å hjelpe voldsofre i vårt arbeid. Bevisene som ble lagt frem under rettssaken, avslørte en syklus av psykisk og følelsesmessig vold samt eskalerende tvang, som vi altfor ofte støter på i voldssaker. I dag slo en jury fast at all denne volden og tvangen kulminerte da Mr. Majors overfalt og trakasserte sin kjæreste. Vi takker juryen for dens tjeneste og offeret for å fortelle sin historie med stor mot, selv om hun måtte gjenoppleve traumene i vitneboksen.»

Majors ble funnet ikke-skyldig i to tilfeller av forsettlig overfall og grov trakassering, men derimot ble han altså kjent skyldig i to tilfeller av hensynsløst overfall og trakassering. Majors reagerte angivelig ikke i rettssalen da dommen ble avsagt.

Straffeutmålingen blir fastsatt den 6. februar, og Majors kan potensielt få ett helt år i fengsel.

Det er naturligvis foreløpig uvisst om Marvel Studios vil ansette en annen skuespiller for å overta rollen som superskurken Kang, eller om selskapet i stedet velger å bruke en annen superskurk i fremtidige fortellinger. Magazine Dreams vil sannsynligvis ikke bli utgitt med det første, og filmen Da Understudy, som Majors og filmskaperen Spike Lee har samarbeidet på, blir sannsynligvis skrinlagt.

Både Majors’ PR-representanter og managere har for øvrig allerede snudd ryggen til ham.

Kilde: Moovy.dk