©Warner Bros.

Dune: Del 2 blir trolig utsatt til 2024

Se også hvilke andre titler fra Warner Bros. som kanskje utsettes.

Streiken i Hollywood gir Warner Bros. hodebry og det ser ut til at de kommer til å utsette deres største titler. Oppfølgeren til Denis Villeneuve’s etterlengtede sci-fi-epos Dune må muligens ta seg noen ekstra runder på sandormen før de dukker opp på lerret i 2024.

Midt i Hollywood-arbeidsnedleggelser vurderer Warner Bros. sterkt å utsette filmen med Timothée Chalamet og Zendaya, som er satt til å ha norsk kinopremiere 1. november, frem til neste år. Bransjemediet Variety rapporterer at en rekke kilder har bekreftet ryktene.

Dune: Del 2 er produsert av et samarbeid mellom Legendary Entertainment og Warner Bros., der begge parter angivelig er i ferd med å avtale en ny premieredato. En annen kilde skal ha sagt at utgivelser fortsetter som planlagt, og at det ikke har vært formelle diskusjoner. Men bemerket samtidig at utfallet av streikene er uforutsigbart.

Talspersoner for Warner Bros. og Legendary Entertainment har nektet å kommentere saken.

Ikke bare det neste kapittelet i Dune står i fare. Nye premieredatoer for Fargen Lilla og Aquaman and The Lost Kingdom blir også vurdert.

En film som Dune: Del 2 drar nytte av omfattende PR og markedsføring, ettersom den har en stjernespekkede rollebesetningen hvor blant annet Austin Butler, Florence Pugh, Javier Bardem og Josh Brolin medvirker i tillegg til Chalamet og Zendaya. Fagforeningsrestriksjonene påpeker at skuespillere ikke kan promotere tidligere eller fremtidig arbeid, som er laget og utgitt av selskaper under streiken.

Warner Bros. er garantert ikke det eneste studioet i Hollywood som vurderer resten av årets premieredatoer. Andre store titler i høst inkluderer Disney’s The Marvels 8. november, The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes 17. november og Napoleon 22. november.

Kilde: Nicki Jensen – Moovy.dk

Podcastprodusent og skribent