Rimini

Trist om avdanka popstjerne.

Rimini
Østerrike/Tyskland 2022
Regi
Ulrich Seidl
Manus
Ulrich Seidl, Veronika Franz
Skuespillere
Michael Thomas, Tessa Göttlicher, Hans-Michael Rehberg
Sjanger
Drama
Premiere
19. Mai 2023
Foto
Another World Entertainment

Etter morens død må Richie Bravo tilbake fra pensjonisttilværelsen sin i Italia til gutterommet i Østerrike og sitt gamle liv. Bravo, en avdanka musiker, må forholde seg til sin datteren som han ikke har sett på veldig mange år og samtidig sin egen far som han ikke har hatt et forhold til på en god stund. Richie sliter med å tjene inn nok penger og tyr derfor til sexarbeid.

Rimini er først og fremst en film om tragiske skjebner og familier der dynamikken og samspillet ikke er så veldig godt. Man får veldig mye sympati med hovedkarakterene, men filmen faller liksom litt sammen. Hovedkarakteren Richie Bravo er den eneste karakteren som er skrevet godt og det skinner ganske godt gjennom. Jeg får heller ikke helt tak på hva greia med datteren hans er og jeg tenker at dersom det er av verdi for publikum å få med seg, så burde de brukt mer tid på dette. Det blir ikke personlig nok og når filmen er så lang som den er, så burde det blitt brukt mer tid på å gå i dybden på disse tingene.

Er den veldig bra? Nei. Jeg syns egentlig ikke det. Den er dessverre litt for lang og det er litt mange løse tråder som trekker ned. Filmen ville blitt bedre om den var en halvtime kortere. Det er likevel en realistisk, ufiltrert og ganske ubehagelig film. Det er lite følelsesmessig varme å finne i Rimini og jeg tror absolutt at det er et mål og budskap i dette og at det i stor grad bidrar til at filmen oppleves kald og ubehagelig. Dette er ikke en film man setter seg ned med for å kose seg. Rimini er en sånn film man ser dersom man ønsker å være vitne til tragiske skjebner og avdanka popstjerner.

Richie Bravo som underholder gjester.

Richie Bravo tyr til sexarbeid for å tjene nok penger til livets opphold i Rimini. Jeg tenkte umiddelbart at dette må være den største motsetningen jeg har sett til Magic Mike filmene noensinne. Det kan hende det er litt søkt å sammenligne disse to med hverandre, men på den ene siden så har du noe som til tider er veldig polert og glamorisert (Magic Mike) og så har du Richie Bravo i Rimini som er så langt unna dette som det går an å komme. Bravo sin skjebne er tragisk og ufiltrert.

Hans-Michael Rehberg som Bravo sin far, Vater Ekkehart. Dette var Rehnberg sin siste rolle før hans død.

Ville jeg sett denne igjen? Nei. Er jeg likevel glad for at jeg så den? Ja og nei. Om den hadde vært en halvtime kortere og de løse trådene hadde blitt samlet opp litt mer, så hadde jeg nok likt den bedre.

Rimini
2