Frankrike/Japan/Singapore 2018
Regi: Eric Khoo
Med: Takumi Saitoh, Mark Lee, Jeanette Aw, Tetsuya Bessho, Beatrice Chien
Sjanger: Drama
Premiere: 21. september 2018

Matfilm. En japansk kokke-aspirant reiser til Singapore for å finne sine røtter, både familiære og kulinariske. Finner han slektningene sine? Vil han bli forsonet med sin bitre bestemor som ikke har kommet over krigen? Blomstrer kjærligheten? Og vil han klare å mestre sin kokkedrøm: Å lage verdens beste svineribbesuppe?
Ramen Shop er ganske trendy matmessig, markedet er tydeligvis reiseglade «foodies». Turistmyndigheter i Singapore har åpenbart vært involvert i produksjonen, her reklameres det friskt for bybilder, internasjonale hotellbarer og den eklektiske matkulturen. «Ulike nasjoner har tatt med seg sine mattradisjoner», får vi opplyst. Om den tokulturelle hovedpersonen heter det seg at han er som matretten ramen. En blanding av kinesisk og japansk.
Grunnhistorien handler om å komme over sorg og å bli kjent med egen bakgrunn. Flashbacks, ofte nærme grensen til cheesy, forteller historien om kokkeheltens foreldre. Det hele er akkompagnert av drømmende, sentimental hotellobby-jazz på elpiano.
Matlagingsscenene er gode, av og til inspirerende. Den endeløse rekken «dette er det beste jeg har smakt»-ansiktsuttrykk blir temmelig kjedelig i lengden. Ramen Shop er aldri direkte irriterende, men for tradisjonell og dryg til å få en ubetinget anbefaling.
Einar Aarvig


